tirsdag den 19. oktober 2010

Sort Methodist Hoering

Vi har en bevægelse inden for Metodistkirken i det sydlige Afrika kendt som Den Sorte Methodist Høring eller BMC. Det afgørende træk ved dette organ er, at man kun kan være en del af det, hvis man har hud, der er sort. Denne organisation opstod under apartheid år som led i den sorte bevidsthed bevægelse og selv om visse hvide folk ønskede at stå med sorte mennesker i deres kamp, mente BMC at det var nødvendigt at adskille.
I dag er BMC gør sig mere offentligheden inden for kirken og gør dets rolle en af give empowerment at sorte mennesker i MCSA. Jo mere mærkbar rolle i de seneste år har været den måde, det er har "organiseret" mennesker i ledende stillinger inden for kirken ved at samle stemmer i BMC for lederen af sit valg. Således (?) Lederen af kirkens uddannelse enhed er et ledende medlem af BMC. Dekanen for studier ved SMMS er connexional præsident for BMC.
Mange mennesker føler, at de dage for BMC er overstået. Naturligvis mange flere ikke gør det.
Måske er der et sted for det. Det er klart racistisk - uden undskyldning.
Nogle gange har jeg føler vrede, undertiden ondt. Jeg prøver hårdt på at være venner med sort og hvid. Sommetider det føles som et slag i ansigtet for dem af os, der er fast besluttet om forsoning. Nogle gange kan vi forstå.
Men hvor meget bedre, hvis vi alle kunne arbejde sammen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.