torsdag den 26. marts 2009

O'er bakkerne og o'er de vigtigste

Et par weekender siden gik vi til Golfe - Juan for videreanvendelse vedtagelsen af Napoleon's flygte fra Elba.
Napoleon Bonaparte var blevet forvist til øen Elba ud for frakker i Italien i 1814.
Hans eksil varet mindre end et år, og han formåede at undslippe med 1200 mænd på 26 februar 1815. Gruppen landes i Golfe-Juan et par dage senere.

Det er Napoleon om at sætte foden på franske hovedland en gang mere. Jeg troede 'Napoleon' så ud, som om han overvejer sit næste skridt, og spekulerede på, hvordan han ville blive modtaget af den franske befolkning - gode handler.



Efter landingen Napoleon fik en hest og insepcted de regimenter.
Den virkelige Napoleon blev hilst velkommen tilbage med åbne arme som hæren nægtede at branden på afsatte kejser.
Men den nye regeringstid varede kun indtil slaget ved Waterloo-en periode kaldet Napoleon's Hundred Days selvom det faktisk varede 111.


Sappers fra langhale Afskærmninger - eller på fransk sapeurs - ingeniørerhvervet korps, der traditionelt havde skæg til at adskille sig fra andre soldater. De også havde læder forklæder, gauntlets og transporteres akser.

Den franske brandvæsenet bliver kaldt sapeurs-pompiers fordi Napoleon oprettede brandvæsen fra et militært ingeniørarbejde division og naturligvis brandfolk stadig carry akser ligesom oprindelige sappers.
 langhale Afskærmninger telt insignier -- de har lidt GRENADE mærker omkring Napoleon's Eagle [ordet for eksplosiv granat stammer fra det franske ord for pomegranante [GRENADE] fordi de tidlige greandes så meget lignende formfejl]


Jeg er ikke sikker på, hvilke regiment denne standard bærende soldat var fra, men jeg lide hans udtryk og den fjerne bittesmå soldater i havet i baggrunden.

 Nogle trommeslagere tromme.
 Der er masser af re-enactors i Golfe Juan for Napoleonskrigene weekend. De lejr i Napoleonskrigene æra telte på stranden, og alt ser meget autentiske.

Disse soldater var blot venter på at deltage i parader senere i eftermiddag, men jeg troede, at de lignede et museum tableau eller måske et stillbillede fra tv-serien "Sharpe".




Tags: , , , , , , , , ,

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.